fredag 30 maj 2014

Ny cykeltur och roadtrip

Idag gav vi oss ut på en ny tur med våra fina cyklar.  Jag upptäckte dock precis innan att framhjulet satt löst. Hade väl bromsat för mycket i serpentinerna häromdagen. Dagens etapp var tänkt att bli lite lättare än cykelturen sist.  Och det blev den väl, men ändå fick vi som vanligt ett litet äventyr. Berget vi skulle till är inte så högt, bara strax under 500 m ö h. Det kluriga var att hitta vägen dit. Vi körde snirkliga bilvägar och var på väg in i en tunnel också.  Men då bangade jag ur och tyckte det var dumt att cykla där utan lysen och med mötande trafik.  Så vi ändrade vägval. Det gick fint till en början.  Smal asfaltaväg som blev grusväg som blev fin mtb-stig. Skyltningen stämde inte alls, men vi körde på. Det var iaf skyltat. På slutet blev det dock väldigt brant och stigen ersattes av trappor. Många trappor. Branta trappor. Hala trappor. Vi gick ner med cyklarna på dessa trappor som hade ett väldigt gammalt järnstaket med taggtråd överst på ena sidan av sig. Det visade sig vara gränsen till Schweiz.  Men ner kom vi. Jag måste tillägga att vi har grym träningsvärk i låren så det gjorde lite ont att gå nerför... Efter ett lunchstopp i Chiassi, som var staden vi kom ner till så korsade vi gränsen och körde tillbaka hemåt till Cernobbio via Schweiz. Det blev en tur som innehöll både spänning, smärta, äventyr, god macka och även också fin cykling.
Nu har vi gått de 4 km till Como och fikat lite. Slappar i en park och väntar på att italienarna ska bli hungriga så att vi kan äta lite mat.
Imorgon åker vi ganska tidigt till flygplatsen. Har bestämt oss för att lämna tillbaka bilen en dag tidigare och ta tåget till Milano. Där hoppas vi bli upptäckta av någon agentur så att vi kan stanna kvar här ;-)
Just det, vi gjorde en roadtrip häromdagen.  Linda är en fena på att köra på trånga gator med mötande trafik såsom bussar och lastbilar på enfiliga och krokiga vägar. Sedan är hon också fantastisk på att köra i serpentinerna genom bergen. Denna biltur var inget annat än underbart avslappnade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar