måndag 17 juni 2013

Sprint

Sprintdag. Inga framgångar på seniorsidan direkt och eftersom det var en grind som var stängd, men det syntes inte på kartan, kommer damernas sprint gå om på torsdag. Jag och Sanna (och en massa andra tjejer) tog det vägvalet. Sanna slängde över cykeln och fick hjälp av två andra att klättra över. Jag valde att köra tillbaka. Sverige lämnade in protest och nu har arrangörerna föreslagit att tävlingen går om på torsdag, vilket vi accepterade. Helen punkade och Cissi glömde en kontroll så egentligen är det bra för Sverige:-) Tyvärr åker Sanna hem på onsdag så hon gynnas inte. Men eftersom jag troligtvis inte får köra några stafetter tycker jag att det blir kul med en extra tävling.
För våra herrar gick det sådär. Peter punkade, fyllde på luft med två patroner. Men det läckte ut och han fick springa i mål. Skit. De andra killarna var väldigt jämna. Vår rumskompis Oskar bommade tyvärr tre kontroller, dumt.
Men, da da! En vinst i H 17 för Oskar Sandberg. Jättekul!
Området vi cyklade i var fullt av folk så det har skett en del olyckor i form av påkörningar. Trist. Men säkerheten är inte den bästa här. Det verkar som om arrangörerna 'glömt' en del grejer.
Nu är vi några som varit ute på lite sightseeing. Åkte till en stad två mil härifrån. Den var jättefin och fräsch. Hittade en turistbyrå med en väldigt hjälpsam tjej. Tyvärr kunde hon inte engelska och vi inte polska, så konversationen blev inte så bra. Att vägarna inte är så bra har vi iallafall konstaterat. Det är lappat och lagat överallt samt väldigt guppigt. Väldigt ofta är det antingen kors eller madonnastatyer eller något liknande i vägkanten. Vet inte varför, vi trodde först att det var minnesmonument över folk som kört ihjäl sig, men det är nog bara tillbedjansplatser eller något sånt. Storkbon har vi sett massor av här omkring också. Bona finns uppe på lyktstolpar. Jättecoolt.
Nu väntar vi på prisutdelning och kvällsmat. Imorgon ska vi åka en bit härifrån för att tävla. Det är medeldistans. Nice. Men det ska vara väldigt kuperat... Lite jobbigt!
Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar