söndag 16 juni 2013

Första dagen

Det är sååå dålig uppkoppling här, men jag ska försöka skriva lite. Det som jag skrev igår till bloggen har tyvärr försvunnit ut i cyberrymden verkar det som. Hur som helst, vi har kommit fram till Polen. Med flyg och minibuss reste vi till Krasnobrod, som ligger i sydöstra Polen. Ukraina är inte många mil bort. Här där vi bor finns det mygg och en massa polacker som inte kan engelska plus en massa mtboare.
Dagen började med frukost. Den var ganska ok. Ost och skinka samt havregrynsgröt blandat med mjölk samt små yoghurtar med smak av choklad. Det skulle barnen veta. Efter frukost packade vi upp cyklarna. De var hela! Våra fina väskor verkat ha funkat bra. Sen var det dags för Model Event. Det är som en träning med riktiga enheter och kontroller och där man kan testa terräng och kartnormer. Jag tycker det gick ganska ok, det var sandiga stigar och ett konstigt stignät med en del vägval där man kunde gena i skogen. Eftersom det inte gäller i Sverige är det lite ovant för oss att göra det. Om det är cykelbart i skogenkänns det ju ok, men att ta cykeln under armen och springa känns ju bara fånigt.
Peter och jag delar stuga med Oskar Lund och en massa mygg. Under hela förmiddagen idag hade vi ingen ström och det gjorde att vattenpumpen inte heller funkade. vilket innebar att det inte fanns något vatten. Spännande... Speciellt med toabesök. Det känns som om stället vi bor på är ett gammalt relaxcenter med stugor som sett sina bästa dagar. Tennisplanen är full av ogräs, ja, det mesta är täckt med ogräs och fasaden på stugorna håller på att rasa ihop. Jag vet att det låter fördomsfullt, men här ser typiskt polskt ut.
Efter lunchen idag, som bestod av soppa med korv och kokt ägg samt potatismos med kyckling fylld med aprikos och plommon plus kål och saltgurka, åkte vi ner till centrum. Hittade en mataffär. Maten är väldigt billig. När vi handlat där satte vi oss och fikade lite. Köpte en stor glassdessert för 9 zlotny (ca 18 kr). Smaskens!
Nu ligger vi och vilar och väntar på att invigningsceremonin ska börja. Vi ska med poliseskort ta oss cyklande till ett torg 2 km härifrån. Det ni!
Imorgon är det sprint. Det konstiga är att tävlingsledningen har under dagen ändrat ställe för morgondagens tävling. Hur kan man höra det precis innan? Vet ännu inte varför, men det verkar mysko.
Hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar